Öppen trygghetsplattform skapar utrymme för verksamhetsstöd

Skicka sidan Skriv ut PDF

Ett trygghetslarm är inte bara ett pling från en larmknapp. Kavat Vård är den senaste i ledet att börja använda sig av verksamhetsstödet MCSS som är integrerat med BXO Solutions trygghetsplattform.

För Kavat Vård är det viktigt att ligga i framkant och man har sedan länge använt sig av det senaste inom mobil larmhantering via WLAN och NFC-stöd. Nu tar man ytterligare ett steg och integrerar ett verksamhetsstöd för medicinering och vård.

Systemet MCSS (medication and care support system) från Appva möjliggör fokus på kunden och inte schemalagda rutiner eller standardblanketter som ska forma verksamheten. Både kundens önskemål och HSL-/SoL-insatser tillgodoses.

Enkelt handhavande med påminnelser och instruktioner skapar trygghet och säkerhet genom hela organisationen. Både den mobila larmhanteringen och MCSS är värdefulla verksamhetsstöd som ger spårbarhet i realtid och höjer patientsäkerheten.

BXOs öppna trygghetsplattform “LAS” som utgör grunden för lösningen har levererats via återförsäljaren Viser AB till Kavats äldreboenden. Appvas MCSS integreras enkelt och på ett sömlöst sätt i samma mobila lösning tack vare LAS-plattformens öppna natur.

Läs mer om projektet i Appvas pressmeddelande:
http://www.mynewsdesk.com/se/pressreleases/privata-vaardfoeretaget-kavat-vaard-vaeljer-appvas-verksamhetsstoed-mcss-foer-kundens-baesta-971240

Mer om Kavat Vård AB:
http://www.kavatvard.se

Mer om Appva AB:
http://appva.se

Mer om Viser AB:
http://www.viser.seLäs mer på Google +